이 죽일놈의 사랑 / I Jukilnomui Sarang / A Love To Kİll

Lee Kyung Hee, ismini duyunca artık krizlere girer oldum. Biz alışmamışız canım öyle hüzünlü biten filmlere. Bir değil iki değil bu. Zaten damar damar senaryo yazıyor bir de finalde hepten kahrediyor insanı. Canım Shin Min Ah‘cığım kahroldu ağlamaktan on altı bölüm boyunca. Hadi onu düşünmüyorsan onu sevenleri düşün. İçim parçalandı vallahi. Zaten ‘da da baya bi felakete uğratmıştı (Ben blog tanıtımını yapmamıştım), şimdi de pek aksini yaşatmadı bana. On altı bölüm boyunca kıvrım kıvrım kıvrandım. Zaten iki intihara teşebbüs ile başlayan dizi akabinde gelen bir intihar ve intikamla yoğrulan aşk ile birlikte, umutsuz hal alıp üstüne üstlük tam oldu derken yine tabiri caiz ise boka saran durumla ayrılmaları. Ama ne ayrılış. Elbette her ayrılığın bir kavuşması vardır ama bizimkilerin biraz farklı.

Zaten diziyi de özetlemiş oldum. Gerek oyunculuk, gerek senaryo ve yönetim gerekse müzikler bakımından çok iyi bir Kore yapımı. Tek sorun filmin başından itibaren ağlamaklı geçiyor olması. Hani bi yerde delikanlıyı da bozmuyor değil.

Bir de Bi ve Shin Min Ah‘cığımın performansları ise takdire şayan.

Yine de şom ağzımı açamayıp kısa bir özet yapmam gerekirse;
Kang Bok Gu sorumsuz bir sokak serserisidir. Hayatını dövüşerek kazanmaktadır. Abisi Kang Min Goo ile yaklaşık on yıldır görüşmemişlerdir. Bir gün buluşurlar ve Kang Min Goo’nın eninin çatısında içerler. Bu arada, Kang Min Goo, karşı blogdaki dev video reklam panosunda Cha Eun Seok’un reklamını görür. Cha Eun Seok ünlü bir film yıldızı ve modeldir ve Kang Min Goo’nun eski sevgilisidir. Kang Min Goo, Cha Eun Seok u görünce ona ulaşmak ister ve çatıdan aşağıya düşer. Bitkisel hayata girmiştir. Kang Bok Gu, abisinin Cha Eun Seok yüzünden bu hale düştüğüne inanır ve Cha Eun Seok’da intikam almak için kolları sıvar ve hikaye böylece başlar. Kang Bok Gu da, Cha Eun Seok’a aşık olmuştur. İntikam, aşk, sınıf çatışması, sadakat… vs… vs… karşımıza çıkan şeyler…
Şiddetle tavsiye ettiğim yapımlar arasında…

http://wiki.d-addicts.com/A_Love_To_Kill

http://www.korea-fans.com/forum/a-love-to-kill-t-521.html
http://www.hancinema.net/korean_drama_A_Love_to_Kill.php

Yorumlar

Siz ne düşünüyorsunuz?