Tayvan’da 56 yaşındaki bir kadın, gençliğinde yaşadığı aşk acısı nedeniyle 30 yıldır evinden dışarı çıkmadan yaşıyor.
United Daily gazetesinin haberine göre, Tainan kentinde yaşayan A-fan isimli kadın 1978’de yaşadığı bir karşılıksız aşk macerası yüzünden kendisini eve kapattı ve bir daha dışarı çıkmadı.
Aşkının acısını hala yaşayan kadın, 2 ay önce 86 yaşındaki annesinin bir trafik kazasında yaralanmasına ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kendisini ziyarete gitmedi. A-fan’ın annesinin ihtiyaçlarını komşuları gideriyor.
Komşuları A-fan’ın çok az konuştuğunu, bazen eve yardıma gelenleri de içeri almadığını söylüyor. Haberde, aynı mahallede yaşayan yaşlı insanların A-fan’ı hatırladığı, ancak gençlerin kadını hiçbir zaman görmedikleri belirtiliyor.
Şimdi kapatmalar, ergenekonlar, krizler dışında gözüme çarpan başka bir habere yer vereyim diyorum.
Sabah gazetesinin internet sitesinde rastladığım bu haber bana aslında çokta ilginç gelmedi. Çünkü oralarda bu tür hikayeere raslamak alışılmış birşey. Ancak Tayvan’da olası beni biraz daha şaşırttı. Neyse işte görüldüğü üzre aşk bazen kriz, kapatma, ergenekon vs… dinlemiyor…
eh en büyük feleketlerden birisi olduğundan olsa gerek…
nerdee eski aşklarr :p
(bu arada bazı sitelerde blogger'in açıldığı söyleniyor, umarım doğrudur)
sorma nerdeee…
ama bu uzak doğuluların aşkı fena oluyor. 🙂
zaten takmış durumdayım onlara…
pardus, bloggera girebiliyor. dnsleri kaldırıp denediğimde giriş yapamadım (iş yerimde). biz mi tepki gösteremiyoruz, yoksa bunlar mı bizi kaale almıyor anlayamadım.
Bugün birçok keşfettiğim bloglardan biriside senin bloğun..Yengeç erkeğini hiç böle bilmesdim ben =) Abim yengeç burcu,adeta taparım ona..Ama senin gibi karamsar bi insan olsa arada şaplak yerdi benden sanırım =) Çok fazla içim karardı,umutlarımı hayallerimi yitirdim siten yüzünden.Ama okumaya devam edicem eminim bigün depresyondan çıktığına dair,umut dolu,hayattan memnun bi yazın olucak =) Sabırsızlıkla bekliyorum.
Kadına bak kendine hayat boyu sansür koymuş:))
@ Wilwarin
Keşfettiğin ve beyendiğin için teşekkürler. benim bu karamsarlık ve bunalım doğuştan var artı huy olmuş. eh can çıkmadan da huy çıkmazmış 🙂
@Ferhanca
böyle sansürlere can kurban diyorum da, acaba doğru mu? 🙂