Goemon

Başarılı bir Japon filmi Goemon. Filmden çok kendinizi bir oyunun içerisinde hissediyorsunuz. Tamamıyla animasyon. Arada sırada sırıtsa da gayet başarılı bir film… Karakterler kuvvetli hikaye başarılı, eh yönetim de öyle. Durum böyle olunca eğlenceli bir yapım çıkmış ortaya…

Film aslında birbirlerini tanıyan ve onların etrafında dönen savaşçılar ile can buluyor. 16. yüzyılda mertlik dönemlerinden kalma bir filme yelken açıyoruz. Ailesinin katledilmesini gören bir çocuk hükümdar tarafından savaşçı olarak yetiştirilir. Hükümdar ona Goemon adını verir. Tabi onunla birlikte yetişen bir de yakın arkadaşı vardır.

Hükümdar yakın arkadaşı tarafından suikaste uğrayıp ölünce Goemon görevini bırakır ve halkın arasına iner. Halk arasında Goemon zenginden alan fakire veren bir tiptir. Son olarak kraliyet hazinesinden pandoranın kutusunu çalınca işler karışır.

Goemon’un peşine devlet görevlileri düşer. Tabi yakın arkadaşı da devlet görevlisi olarak onun peşine düşer. Tabi eski kralında suikaste kurban gittiği öğrenince devlet işine de karışır. Tabi soluksuz bir aksiyon başlar…

Biraz araya sıkıştı ama idare eder sanıyorum yazı…

Senarist ve Yönetmen: Kazuaki Kiriya

Oyuncular:

Yôsuke Eguchi Goemon Ishikawa
Takao Ôsawa Saizo Kirigakure
Ryoko Hirosue Chacha Asai
Jun Kaname Mitsunari Ishida
Gori Sasuke Sarutobi
Mikijiro Hira Rikyu Sen
Masatô Ibu Ieyasu Tokugawa

Linkler:

http://www.imdb.com/title/tt1054122/

http://www.sinemalar.com/film/55917/Goemon/


Yorumlar

“Goemon” için 5 yanıt

  1. Film iyi güzel de, şu prenses rolünde oynayan Ryoko Hirosue’ye kılım ben. Öyle yapmacık bir oyunculuğu var ki, gıcık oluyorum. Özellikle bir mimiği var, şimdi burda anlatamıciğim ama bilen bilir, her rolünde yapar onu. İlk, ’90’larda çekilmiş bir dizi var, Sorimachi Takashi ve Takenochi Yutaka’nın başrolde olduğu Beach Boys diye, onda vardı bu kızceğiz. Zaten o diziyle atıldı sanırım ‘sanat’ hayatına (atılmayaydı daha iyi olurdu ama). Bu filmde de ‘beğlek’ bir rolde gene (beğlek ne hiç sorma, şimdi uydurdum). Hay, bi de Hirosue’den sonra Horikita Maki türedi. Onda da var bu mimikten. Tövbe yarabbim!
    😀 Bana bu fırsatı veren sayın Kişisel Depresyon Anları’na en içten dileklerimi sunar, bir dahaki kıl olduğum oyuncu domateslemesinde görüşmek üzere, iyi dileklerimle uzarım!

    1. kişisel depresyon anları avatarı
      kişisel depresyon anları

      hiç oyunculuğuna dikkat etmedim lakin güzel hatun 🙂 zaten filmde hiç bişi de yapmıyor…
      sen iste ben deşarj olacağın filmler yazayım hehe…

  2. Enteresan

  3. Hah sonunda yorum bırakabiliyorum çok enteresan bir filme benziyor. Senin Bollywood filmlerini sıraya koymuştum ben ama unuttum 🙁

    1. kişisel depresyon anları avatarı
      kişisel depresyon anları

      film enteresan, hint filmlerine tıkla zaten liste gelir sana 🙂 bekliyoruz hadi…

Siz ne düşünüyorsunuz?