Filmin kadrosunu görünce açıkçası beni bir ziyafet beklediğini düşündüm. Tabi birde bildiğimiz o masal kahramanlarının da karşımda olması umutlarımı bir arttırmıştı. Hatta film açılışından sonra baya bir umutlanarak izlemeye koyuldum filmi. Ancak devam eden sahneler sürekli kendini tekrar eder nitelikteydi. Evet açılış şarkısı iyiydi ama film boyunca “i wish, i wish” sürekli tekrar edince bana bir süre sonra afakanlar basmaya başladı.
Filmin en büyük izlenme etkenlerinden biri de kadrosuna eş değer olarak karakterlerinde sevilen karakterler olması. Bu bağlamda ben oyunculardan çok karakterleri merakla izledim. Evet bendeki en büyük meraklardan biri de Rapunzel, Kül Kedisi, Jack, Kırmızı Başlıklı Kız ve Fırıncı Barker’in hangi payda altında buluşacağıydı. Tabi bu payda da cadı oldu. Evet film ne istediğimize dikkat etmemiz hususunda bizde diktede bulunuyor ama biraz abartmış gibi.
Hikayenin daha sağlam temellere oturup, tüm bu karakterlere hakkını vererek yer ayırmasını isterdim ama bu olmamış. En başta Rapunzel’in hakkı yenmiş ve sadece bir yan karakter olarak kalmış filmde. Tabi bununla birlikte prensler de figüran olarak kalmış. Hal böyle olunca film biraz daha Kül Kedisi ağırlıklı geçmiş, hatta onun ana hikayesinde dönen hikaye Jack’ın hikayesi ile de birleşince, iki ana olay filmi almış götürmüş. Götürmüş derken olay örgüsü bu şekilde devam etmiş. Diğer karakterler de karakter olarak kalmış.
Yönetim olarakta filmi beğendiğimi söyleyemeyeceğim Rob Marshall bu kez iyi iş çıkaramamış. Müzikal konusunda biraz tökezlemiş gibi. Ancak görsel olarak filmin renklerini beğendim. Animasyonlar iyiydi. Bunlar haricinde filmde ne iyi diye sorarsanız buna başka cevap veremem.
Özetlemek gerekirse kadronun hakkını vermemiş film. Bu rollerin adamı olmasına rağmen Johnny Depp de filmde eğrelti durmuş. Vakit geçirmek için izlenebilecek ama tatmin etmeyen bir film Into the Woods.
Yönetmen: Rob Marshall
Senaryo: James Lapine
Oyuncular:
Anna Kendrick | … |
Cinderella
|
|
Daniel Huttlestone | … |
Jack
|
|
James Corden | … |
Baker
|
|
Emily Blunt | … |
Baker’in karısı
|
|
Lilla Crawford | … | Kırımızı başlıklı kız | |
Meryl Streep | … | Cadı | |
Johnny Depp | … | Kurt | |
Mackenzie Mauzy | … |
Rapunzel
|
Linkler:
Siz ne düşünüyorsunuz?