2014 mahsulü komedi filminin yönetmen koltuğunda pekte takip etmediğim dizilerin yönetmeni Kerem Çakıroğlu var. Film kadro bağlamında beklentiyi yükseltirken tam anlamıyla gereken hazzı veremiyor. Daha çok küçük skeçlerle tanıdığımız ekip yine senaryo bağlamında skeçlere bal bağlamış gibi. Tabi bu da filmin hikayesinin sorunlu bir şekilde ilerlemesine sebep oluyor.
Aslında hikaye dediğimizde bilindik zengin kız fakir oğlan, burunun dibindeki aşkı görememe olayına dayanıyor. Hikaye çok bir fark yaratmamasına rağmen film karakterlerle ayakta kalmaya çalışıyor. Karakterlerin derinlikleri ise çok fazla yok. Tüm karakterler biraz toplama gibi. Ali karakteri Şen Yuva’daki Nurettin karakterine çalarken, Zihni karakteri de biraz Kardeş Payı’ndaki Hilmi karakterine kaymış.
Diğer karakterlerinde derinlikleri yok. Yan karakterler klasik komik insan yapısında. Filme zaman zaman serpiştirilen romantizm de çok yeterli değil. Bunlarla birlikte filmdeki parça espriler biraz olsun filmi ayakta tutuyor. Tabi bunda ana karakterler Alper Kul ve Şinasi Yurtsever’in katkıları büyük. Ben bir de Onur Buldu’yu çek beğendim. Öyle bir karakterin yanında hakkını verir bir iş çıkarmış. Ben filmde Aylin Kontante’nin varlığının daha etkin olmasını beklerdim.
Bir eczacı kalfası olarak çalışan Ali’nin bir eczaneyi kapatırken birbir kadının seslenmesi ile durur. Arkasını döndüğünde ise bu sesin çocukluk aşkı Azra olduğunu görür. Yanında yine çocukluk arkadaşı Ferhat vardır. Ferhat ve Azra zengindir Ali ile yer yar dalga geçerler ama Ali’nin eski aşkı depreşmiştir. Azra ve Ferhat çıkarken eğlenmek için Ali’yi düzenledikleri bir partiye çağırırlar. Ali hevesle bu partiye gider. Yanında da ona aşık olan kankası vardır. Tabi Ali bu partiden hüzünlü bir şekilde ayrılır.
Ali bir arkadaşının da yardımı ile internette bir yaşam koçu bulur. Bu kişi aslında partide de gördüğü Zihnidir. Ali, hayatını değiştirmek için aslında kendini bu yaşam koçuna bırakır ve böylece olaylar komik bir hal alır.
Olur olur çok iyi bir film olmamakla birlikte boş vakitte izlenilebilir bir film. Çok şey vaat etmiyor ama izlerken sıkmıyorda. İzlenmesi gerekenler arasında değil.
Görüntü yönetimi ve kamera yönetimi oldukça normal. Oyunculuklar belirttiğim gibi ana karakterler için iyi. Filmin izlenme sebebi zaten onlar. Ancak genel olarak karakterlerin içlerinin boşluğu filmde genel sıkıntı.
Yönetmen: Kerem Çakıroğlu
Senaryo: Ali Kobanbay , Alper Kul
Oyuncular:
Alper Kul | Ali | ||
Selin Yeninci | Ebru | ||
Şinasi Yurtsever | Zihni | ||
Ayça Varlıer | Azra | ||
Taner Ergör | Ferhat | ||
Onur Buldu | Ertan |
Siz ne düşünüyorsunuz?